Kosgeb

KOSGEB Giyim Mağazası Açma Kredileri

İş yeri sahibi olmak istiyorum diyenler için KOSGEB onlarca iş imkanı yaratmaktadır. Hem kişisel olarak kendisini geliştirmek isteyenler hem de KOSGEB hibesi ya da kredisi alarak sermayesiz şekilde iş yeri sahibi olmak isteyenler için devletin verdiği teşvikler ile KOSGEB hem bayanlara hem de erkeklere gerekli destekleri vermektedir.

Dükkan açmak ve kendi işinin patronu olmayı hedefleyenler için KOSGEB’in sunduğu imkanlardan biri de giyim dükkanı için verdiği desteklerdir. KOSGEB giyim mağazası açma kredilerinin nasıl alınacağı, KOSGEB yardımıyla dükkan açma şartları ve kime destek verildiğini ilk ağızdan araştırarak size bilgi veriyoruz.

Dükkan Açmak İsteyene Devlet Yardımları

Dükkan açarak hem kendi geçimini sağlamak hem de başkasını yanında çalıştırarak istihdama yardımcı olmak isteyenler için devlet destekli olarak krediler verilip, kişisel ve ticari gelişim açısından da kurslar verilmektedir. Her ilin kurs programı değişik olup, bulunduğunuz ildeki başta KOSGEB olmak üzere diğer devlet kurumlarının hibe projeleri takip edilebilir.

Üreticiyi Destekleme Projesi Olarak KOSGEB!

KOSGEB her alanda üretici desteklemekte olup hibe ve destek kredileri vererek üreticiyi teşvik etmekte, kendi imkânlarıyla kendilerine ait mağazalarını açmalarını sağlamaktadır. Girişimci ruha sahip olan tüm vatandaşlar KOSGEB kredisinden faydalanarak; bebek, bayan, erkek mağazalarını açabilmekte, fakat KOSGEB Giyim Mağazası kredisinden faydalanmak için Uygulamalı Girişimcilik Programına katılarak sertifika alması gerekmektedir. KOSGEB uygulamalı girişimcilik sertifikasını alan üretici vatandaş kendi mağazasını açarak iş yeri sahibi olabilmektedir.

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

KOSGEB kendi iş yerinin sahibi olmak isteyen vatandaşlara birçok proje hazırlamıştır. Proje kapsamında faizsiz destek kredileri ve hibe projeleri yer almaktadır. KOSGEB verdiği destek kredileri ve hibe ile her zaman üreticinin yanında olduğunu göstermektedir. Bu hibe ve kredilerden yararlanmak isteyen esnaftan KOSGEB ‘in isteği kendisinin açtığı Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılarak, sertifika almalı ve böylece KOSGEB veri tabanına katılmayı hak kazanmaktadır. Kursun temel amacı bir iş planı projesi hazırlamayı öğretmektir.

Giyim Mağazası İş Planı Projesi Hazırlama

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarı ile bitirmenizle birlikte artık istediğiniz giyim mağazasını açabilmektesiniz. Eğitim aşamasından sonra genç esnaf KOSGEB veri tabanına üye olup, bu veri tabanından iş planı projesini hazırlayabilmekte, iş planı projesinin onaylanması ile diğer istenilen evraklar da tanzim edildikten sonra KOSGEB ‘e giderek destek kredisine başvuru yapabilir.

KOSGEB Giyim Mağazası Açmak İçin Gerekli Şartlar

İş yeri sahibi olmak isteyenler;

  • KOSGEB’in vermiş olduğu eğitim programına katılarak, girişimcilik ve iş yeri açma sertifikası almalıdır.
  • Kurmak istediği giyim mağazası ile ilgili bir iş planı hazırlayarak KOSGEB’e başvurusunu yapmalıdır.
  • Hazırlamış olduğu iş planı projesini KOSGEB müdürlüklerinde oluşturulan jüri üyelerine etkin bir şekilde sunularak, projenin kabul edilmesini sağlamalıdır.
  • Kendi giyim mağazasını açmak isteyen girişimci ister bayilik alabilir, dilerse de kendi markasını oluşturabilir.
  • Bayilik açarak mağaza sahibi olmak isteyen esnaf sıkı bir piyasa analizi yapmalı, bu sayede kar oranını yükseltme yoluna gidebilmektedir.

Giyim Mağazası İçin Gerekli Evraklar

KOSGEB Girişimcilik Eğitimini bitirmeniz ile size sertifika verilecek. İş yeri açmanız için sertifika dışında bulundurmanız gerekli evraklar şunlardır:

  • Bir iş planı projeniz,
  • Kobi Beyannamesi,
  • Harcadığınız giderler için faturalar,
  • Ticari sicil belgesi

Dükkan Açmak İçin Belediyeye Verilmesi Gerekli Evraklar

Yukarıda bahsettiğimiz evraklar dışında belediyeler de iş yeri açmak isteyen girişimcilerden bazı belgeler istemektedir. Bu belgeler şunlaradır: Açmak istediğiniz mağazanın tapu fotokopisi, beyanname formu, iş yeriniz kira ise kira kontratı, vergi levhanızın fotokopisi, mağazayı şahıs açacak ise oda kayıt belgesi, kişi değil de şirket açacak ise o zaman ticaret sicil tasdiknamesi, 2 adet fotoğraf gerekmektedir.

Bir önceki yazımız olan KOSGEB Ev Hanımlarına İş Yeri Desteği Veriyor başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu