KREDİ NOTU

Kredimi Ödeyemiyorum Sorununun Çözümü

 

Kredi çekip de borcunu ödemeyenler için çözüm yolu bulmak oldukça zor olsa da imkansız değildir.Kredimi ödeyemiyorum diyenler için aşağıda hem muhtemel karşılaşılacak sorunlardan hem de bu sorunlar ortaya çıkmadan yapılması gerekenleri izah edeceğiz. Banka ile başı belada olan, haciz kapıda diyen kişiler için nefes aldıracak bazı çözüm yolları sunuyoruz. Kredimi ödemekte zorlanıyorum diyenler için çözüm yöntemleri.

 

Kredi Ödemeleri Aksamaya Başladığı Anda Yeni Bir Planlama Yapılmalıdır

Hayat planladığımız gibi gitmeyebilir. İnce hesaplamalarla yapılan ödeme planları işlerimizde yaşanılan bir aksilikle allak bullak olabilir. Bu konuda ahlanıp vahlanmaktan öte en az zararla bu işi nasıl sonuçlandırırım sorusuna odaklanmak gerekir. Çünkü her geçen zaman aleyhimize işlemektedir. Yüksek miktarda Konut Kredisi kullandığımızı var sayarsak; iş yada sağlıkla ilgili sıkıntılardan dolayı ödemelerimizi yapmakta zorlanıyoruz  yada ödeme gücümüzü tamamen yitirdiğimizi düşündüğümüzde hemen bu durumla ilgili harekete geçmemiz gerekmektedir.

Kredi Ödemelerinde 90 Gün Kritik Bir Süredir

Bankalar bizden kredi taksitlerimizi  düzenli ödememizi ister, olası gecikmeye karşıda 90 günlük süre verir. Bu zaman zarfında mutlaka kredi taksidimizi yatırmalıyız. Eğer ödeyemiyorsak banka harekete geçmeden biz bankaya gitmeli ve bu konudaki iyi niyetimizi göstererek yapılandırma talep edebiliriz. Yapılandırma sayesinde daha makul taksit tutarları bütçemizi yormayabilir. Mevcut maddi durumunuzu izah ederek ödeme gücünüze göre borcunuzun yeniden yapılandırılması size kolaylık sağlayacaktır.

Yapılandırma Yolu Kolaylık Sağlayacaktır

Kişiler kredi taksidini 90 günlük süre içerisinde ödeyemez ve de  bankadan yapılandırma talebinde bulunmazsa banka yapılandırma teklifiyle müşterisine gelebilir. Yapılandırma, kredi vadeleri uzatılarak  ödeme tutarlarının düşürülmesi demektir. Yapılandırma talebine olumlu cevap vermediğiniz takdirde bankanın hukuki takibe başlaması kaçınılmazdır. Bu olumsuz durumları yaşamamanız için size verilen sürede gereken başvuruları yapmanızı öneririz.

Kredi Ödemelerini Kesin Olarak Yapamayacaksak Ne Yapmalı 

Bu gibi durumlarda yapılandırılmış şekli ile de taksitleri ödeyemeyecek durumda iseniz hukuki sürece girmeden kredi teminatlarını satıp kredi ödemelerinin tamamını kapatmanız en doğru yoldur. Böylelikle hem erken ödeme indiriminden yararlanılır hemde hukuku süreçte verilmesi gereken gereksiz masraflardan kurtulmuş olursunuz. Para kaynağı olan taşınır yada taşınmazı satarken zaman kaybetmemeye çalışın. Tabi ki piyasanın çok altına satış yapmayın ama yüksek bir fiyat malınızın satılma ihtimalini düşürür. Buradaki amacınız bu sıkıntılı süreci en az zararla çözüme kavuşturmak olmalıdır.

Kredi Ödemelerinden 90 Günlük Süre Geçerse Hukuki Süreç Başlar

Bankanın uyarılarına kayıtsız kaldık ve 90 günlük süreyi geçirdik. Banka idari takip başlatarak ilk olarak noter kanalı ile ihtarname gönderir ve 7 iş günü içerisinde kredi taksidinizi kapatmanızı sizden talep eder. bu konuda banka devreden çıkarak avukatlar üstlenir . Ödeme konusunda mutabakat sağlanmadığı takdirde de avukatlar haciz işlemlerini başlatabilirler.

Kredi Borcundan Dolayı Kesin Haciz gelir Mi?

Kredi borcunu ödeyemeyenlerin en büyük korkusu hacizdir. Haczin meydana gelmesi için belirttiğimiz 90 günlük sürenin geçmesi ve bankanın sunmuş olduğu yeniden yapılandırmayı kabul edip yine de kredinin ödenmemesi gerekmektedir.Kredi ödeme sözü yerine getirilmeyen kişiler için icra takibi mevcut kanunlara göre konuşacak olursak kesin gibi durmaktadır.

Hukuki Takip Demek Kara Listeye Alınmak Demektir

Kredi çeken kişi, ödemeleri zamanında ve belirlenen yasal sürede yapamazsa, yapılandırma talebinde bulunmazsa ya da yapılandırma sonrasında borçlarını ödeyemezse sorunlar başlayacaktır.Borcunu ödeyemeyenler için başlatılan hukuki süreç zorlu bir dönemdir.Kredi borcu konusunda sıkıntı yaşayan kişiler öncelikle sistemde kara listeye alınır.Bu kişilerin sonraki süreçte bankalardan kredi çekmesi, kredi kartı kullanması mümkün olmamaktadır.Bu sebeple ileride kredi ihtiyacınız olabileceği için dikkatli davranmalısınız.

Yapılandırma Sözü Sonrası Kredi Tekrar Ödenmezse Ne Olur


Yapılandırma yapıldıktan sonra kişi yine borçlarını ödemezse bu sefere icra işlemleri hemen başlatılır. Kişinin üzerinden eğer mal varlığı yoksa bu sefer icranın yanında hapis cezası da söz konusu olabilir.


Bankalardan belirli şartlarda kredi çekip, borcunu ödeyemeyenler sonraki aşamada icra süreciyle uğraşmak zorunda kalabilirler.Bankaların avukatları gerekli işlemleri yaparak icra takibi başlatırlar.Bu talep yerinde görülürse borçlu kişinin üzerine kayıtlı eşyalara haciz işlemi uygulanabilir.Bu da size ait olan malların değerinin altında satılması ve önemli ölçüde zarara uğramanız anlamına gelir.İşlerin bu noktaya gelmemesi için borcunuzu zamanında ödemeye gayret göstermelisiniz.

Kredi Borcu Olanın Maaşından Kesinti Yapılması

Kredi borcu konusunda sorun yaşayan kişilerin maaş hesaplarının belirli bir bölümünden kesinti yapılabilir.Bu kesinti hukuki sürecin ardından belli olur.Bu kişilerin bankalarda bulunan hesapları da bloke edilir.Böylece bu kişiler hesaplarına gelen paraları da kullanamazlar.Bu durumda hem borcu ödemek zorlaşır hem de büyük ölçüde zarar edilir.

Bu şekilde hukuki süreçle karşılaşmamak ve yüksek gecikme faizi ödememek için kredi borcunuzu zamanında ödeyin.Eğer ödeyemiyorsanız da belirlenen sürelerde borcunuzu yapılandırma yoluna gidin.

Bir önceki yazımız olan Altına Yatırım İçin En Güvenilir Yerler başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu