BES İptali Telefon Numaraları
BES iptali telefon numaralarına mı ihtiyacınız var? 2018’de yürürlüğe giren kanunla birlikte Bireysel emekliliğe başvurmuş olabilirsiniz. Fakat bir süre sonra Bireysel Emeklilikten vazgeçebilirsiniz. Bu makalemizde bu işlemleri yapabilmeniz için BES iptal telefonlarına ulaşabilirsiniz.
Zorunlu Bireysel Emeklilik Nedir?
Zorunlu bireysel emeklilik sistemi 45 yaş altı tüm çalışanları kapsayan bir emeklilik sistemidir. 2018 de yürürlüğe giren bir kanunla çalışanların yaptırması gereken işlemlerden veya kesintilerden biri olmaya başlamıştır. Her çalışanın kendi maaş oranında %3 ‘lük bir kesinti ile sisteme dahil olunmaktadır. Bes’in yapılmasının hem devlet açısından hem vatandaş açısından bir kaç avantajı vardır. Bunlardan ilki vatandaşın birikim yapmasını sağlayarak emeklilikten sonra daha rahat bir yaşamı olmasını sağlamak, zorunlu bireysel emeklilik sistemine giren vatandaşın sigortasının %25’ini devlet karşılayacaktır. İkincisi devlet kendine ek kaynak yaratmak istemektedir. Bir de şu açıdan bakabilirsiniz bu sisteme; fark etmeden paranız birikiyor ve çok ihtiyacınız olduğu zaman bozdurup ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.
Zorunlu Bireysel Emeklilik Nasıl İptal Edilebilir?
2018 ocak ayında ilk önce kamuda çalışanların yaptırması mecburiyeti getirilen zorunlu bireysel emeklilik sistemi daha sonra tüm çalışanların dahil olmasıyla birlikte tüm çalışanları ilgilendiren bir mevzu olmuştur. her çalışan zorunlu emeklilik sistemine dahil olmak zorunda kalmıştır. Fakat kanun zorunlu emeklilik yapanların 2 ay içerisinde vazgeçme hakkı veriyor. Eğer 2 ay içerisinde yaptırdığınız BES’i iptal ettirmek istiyorsanız maaşınızı aldığınız bankanın telefonunu arayarak müşteri hizmetleri ile görüşebilirsiniz. Zorunlu bireysel emeklilik sistemine ödemiş olduğunuz para 5 gün içerisinde size ödenecektir.
BES’den İlk İki Aydan Sonra İptal Etme Hakkı Var mı?
Zorunlu Emeklilik Sistemine iş hayatına adım attıktan veya kanuni bir yaptırımı olduktan sonra dahil olmuş olabilirsiniz. Sisteme dahil olduğunda ilk 2 ay içinde cayma hakkınız vardır. Fakat ilk iki ay iptal ettirmek aklınıza gelmedi veya acil para ihtiyacınız oldu ve BES’inizi bozdurmak istiyorsunuz. Peki ne yapmanız gerekmektedir? Maaşınızı aldığınız Bankaya BES iptali için başvurmanız gerekmektedir. Yazılı veye sözlü olarak bu talebinizi iletmelisiniz. Size 5 iş günü içerisinde BES ayrılma formu ve hesap dökümünü vermeleri gerekmektedir. Bu formu doldurup tekrar bankaya göndermelisiniz. 20 iş günü içinde paranız hesabınıza yatacaktır.
BES İptali Numaraları
Ziraat Bankası Bireysel Emekllik İptali Telefon Numarası
Ziraat Bankası bireysel emeklilik iptal için 0850 222 97 00 numarasını arayarak müşteri hizmetlerine iptal etmek istediğinizi msai saatleri içerisinde iletebilirsiniz. . Online olarak bilgi almak için tıklayın.
Garanti Bankası BES İptali Telefon Numarası
Garanti Bankası bireysel emeklilik iptali için 444 0 336 numaralı Garanti emeklilik çağrı merkezini mesai saatleri çerisinde arayabilirsiniz. Veya Sesli yanıt sistemi ile talebinizi iletebilirsiniz. Online olarak bilgi almak için tıklayınız.
Akbank Avivasa Bireysel Emeklilik İptali Telefon Numarası
Akbank’ın BES iptali için 444 25 25 numaradan Akbank müşteri hizmetleri ile hafta içi mesai saatlerinde ulaşabilirsiniz. Online bilgi almak için tıklayınız.
Yapı Kredi BES İptali Telefon Numarası
Yapı Kredi bireysel emeklilik sisteminden çıkış için 0850 222 0 444 numaralı Yapı Kredi müşteri hizmetlerini mesai şartları içerisinde arayabilirsiniz. Online olarak bilgi almak için tıklayınız.
Denizbank BES İptali Telefon Numarası
Denizbank bireysel emeklilik iptali için 0850 222 0 800 numaralı Denizbank müşteri hizmetlerinden resmi tatiller hariç, hafta içi mesai saatleriiçerisinde arayabilirsiniz. Online olarak bilgi almak için tıklayınız..
HalkBank BES İptali Telefon Numarası
Halkbank bireysel emeklilik (BES) iptal etmek için 0850 222 0 400‘ü resmi tatiller hariç, hafta içi 09.00–20.00 saatleri arasında arayıp iptal ettirebilirsiniz. Online olarak bilgi almak içintıklayınız.
Vakıfbank BES İptali Telefon Numarası
Vakıfbank bireysel emeklilikten çıkış yapmak istiyorsanız 444 92 37 numaralı bireysel emeklilik hattını arayabilir BES’nizi iptal ettirebilirsiniz. bu hatta hafta içi mesai saatleri içerisinde hizmet alabilirsiniz. Online olarak bilgi almak için tıklayınız.
Türkiye Finans BES İptali Telefon Numarası
Türkiye Finans bes iptali müşteri hizmetlerini 0850 222 22 44 numaradan mesai saatleri içerisinde arayıp iptal ettirebilirsiniz. Sesli yanıt sistemiyle müşteri hizmetlerine bağlanmadan da tüm bankacılık işlemlerinden faydalanabilirsiniz. Online olarak bilgi almak için tıklayınız.
Finansbank BES İptali Telefon Numarası
QNB Finansbank bireysel emeklilik telefonunu 0850 222 0 900 arayarak iptal ettirebilirsiniz. BES işlemleri için mesai saatleri içerisinde aramalısınız. Online olarak bilgi almak için tıklayınız.
İş Bankası (Anadolu Hayat Emeklilik) BES İptali Telefon Numarası
İş Bankası bireysel emeklilik iptal telefon numarasını 0850 724 55 00 ‘dir. Bu numarayı hafta içi mesai saatleri içerisine BES’iniz iptal ettireceğinize dair talebinizi bildirebilirsiniz. Online olarak bilgi almak için tıklayınız.
HSBC BES İptali Telefon Numarası
HCBS bireysel emeklilik sisteminden ayrılmak istiyorsanız 0850 211 0 111 numaralı müşteri hizmetlerini arayabilirsiniz. BES işlemleri için mesai saatlerinde müşteri hizmetleri ile görüşmeniz gerekmektedir. . Online olarak bilgi almak için tıklayınız.
İNG Bank BES İptali Telefon Numarası
İng Bank bireysel emeklilik sistemi iptal işlemleri için 444 1 666 numaralı İNG bireysel emeklilik müşteri hizmetlerini hafta içi mesai saatleri içerisinde ararsanız talebinizi iletebilirsiniz. Online olarak bilgi almak için tıklayınız.
TEB BES İptali Telefon Numarası
TEB bireysel emeklilik sisteminden çıkış için 0850 200 0 666 numaralı TEB müşteri hizmetlerini mesai saatleri içerisinde arayıp iptal ettirebilirsiniz. Sesli yanıt sistemiyle müşteri hizmetlerine bağlanmadan da tüm bankacılık işlemlerinden faydalanabilirsiniz. Online olarak bilgi almak için tıklayınız.
Bir önceki yazımız olan KONUT KREDİSİ ALIRKEN ZORUNLU SİGORTALAR başlıklı makalemizde hayat sigortası, konut kredisi ve zorunlu sigorta hakkında bilgiler verilmektedir.